

Tato káva pochází ze státu Merida ze zpracovatelské stanice ve městečku Santa Ana, kam své kávové sklizně dodávají desítky drobných farmářů. Tuto stanici vlastní a už po několik generací provozuje rodina Gomézových, kteří se snaží jít naproti trendům v kávovém zpracování a především jeho kvalitě.
Mnoho drobných farmářů v zemi nadále upřednostňuje organické a tradiční zemědělské postupy, které zajišťují, že si káva uchovává svůj jedinečný profil. Navzdory ekonomickým obtížím se vynakládá velké úsilí na oživení tohoto kdysi prosperujícího odvětví, protože káva zůstává nedílnou součástí venezuelské kultury a ekonomiky.
Venezuela je velice kopcovitý stát, a proto veškerý sběr probíhá ručně s důrazem na sběr pouze zralých kávových třešní. Proces začíná floatingem, kde se oddělí případné nezralé třešně a předměty s nízkou hustotou jako větvičky a listy. Po následném loupání, putují třešně do fermentačního tanku, kde se nechají fermentovat 18 hodin za účelem odstranění zbytkové dužiny z pergamenu. Nakonec, před pytlováním, probíhá třídění podle velikosti.
Venezuelská káva je proslulá svou bohatou a výraznou chutí, která je formována rozmanitými klimatickými podmínkami a úrodnou půdou této země. Káva se zde pěstuje především v oblastech, jako jsou Andy a pobřežní pohoří, má dlouhou tradici pěstování, sahající až do 18. století. Kávová zrna z těchto vysokohorských oblastí těží z ideálních podmínek, které zvyšují jejich jemnost a komplexnost. Venezuelská káva je známá svou vyváženou chutí, s náznaky čokolády, oříšků a jemné kyselosti, historicky patří mezi oblíbené jak na domácím, tak mezinárodním trhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.