Tyto třešně byly zpracovány v mikromlýnu Palmichal, který se začal využívat při sklizni 2015/2016
Naše třešně byly nejprve vloženy do vodních nádrží kvůli prvotní selekci defektů a následně uzavřeny v nádobách určených na anaerobní fermentaci. Po fermentaci se třešně suší na afrických postelích.
Zpracovatelská stanice Palmichal je důležitým partnerem pro mnoho farmářů z mikroregionu Palmichal, Puriscal, Tarrazu a Frailes, kteří se zaměřují na pěstování výběrové kávy. Její provoz byl zahájen sklizní 2015/2016 za účasti 30 farmárů.
Stanice slouží farmářům, kteří pěstují mimořádné kávy nabízené dovozcům a mikropražírnám, které dbají na kvalitu. Ve stanici Palmichal se zpracovávají sklizené třešně metodami zaměřenými na kvalitu a její řemeslné zaměření na zpracování menších šarží umožňuje vyjít vstříc požadavkům drobných farmářů i pražírnám se specifickými požadavky na způsob a kvalitu procesu zpracování.
Stanice disponuje terasami i vyvýšenými lůžky pro možnost různých druhů sušení a zpracování. Je zde možnost zpracovat zrna nejen plně promytou metodou (což je v Kostarice méně obvyklým způsobem zpracování kvůli přísným zákonům na užívání vody), ale také různými stupni metody honey, naturální metodou nebo různými experimentálními způsoby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.