Tato zrna pochází z oblasti Jimma nacházející se v jihozápadní části Etiopie, v oblasti známé coby rodiště kávovníku.
Zemědělské metody v této oblasti zůstávají tradiční a většina farmářů tak často hospodaří na méně než 5 ha, někteří rozsah své farmy vyjadřují mnohdy spíše podle počtu kávovníků nežli dle rozlohy. Kávovníky jsou zde z velké části meziplodinami a většina farem je standardně organická. Farmáři v oblasti Jimna obvykle prakticky nevyužívají hnojiva. Většina prací se provádí výhradně ručně a vzhledem na velikost pozemků vesměs vlastníky kávovníků a jejich rodinou.
Sklizená káva je následně dodávána do stanice, kde se třešně dále třídí a zpracovávají. Zpracovaná zrna se suší na afrických postelích po dobu 10 – 15 dní, dokud obsah zbytkové vlhkosti neklesne na 12%.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.