Novinka Tip
Kód: 138/100/CEL 138/100/FRE 138/100/FIL 138/100/MOC 138/100/ESP 138/100/JEZ 138/500/CEL 138/500/FRE 138/500/FIL 138/500/MOC 138/500/ESP 138/500/JEZ 138/250/CEL 138/250/FRE 138/250/FIL 138/250/MOC 138/250/ESP 138/250/JEZ 138/160/CEL 138/160/FRE 138/160/FIL 138/160/MOC 138/160/ESP 138/160/JEZ 138/80G/CEL 138/80G/FRE 138/80G/FIL 138/80G/MOC 138/80G/ESP 138/80G/JEZ Zvolte variantu | Značka: Ala Coffee

BOLIVIA – Valeriano Callejas

1 506 Kč 1 506 Kč 1 506 Kč 1 506 Kč 1 506 Kč 1 506 Kč 815 Kč 815 Kč 815 Kč 815 Kč 815 Kč 815 Kč 448 Kč 448 Kč 448 Kč 448 Kč 448 Kč 448 Kč 321 Kč 321 Kč 321 Kč 321 Kč 321 Kč 321 Kč 222 Kč 222 Kč 222 Kč 222 Kč 222 Kč 222 Kč od 222 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

ZEMĚ PŮVODU: Bolívie
REGION: Yungas de Cochabamba
FARMA: Finca Callejas, Comunita San Jose
FARMÁŘ: Valeriano Callejas Ticona
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1.780 m n.m.
ODRŮDA: Coffea Arabica – Red Catuai Rojo
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: Promyté, anaerobní
SKLIZEŇ: hlavní sklizeň červen až říjen

 

Chuťový a aroma potenciál:

AROMA: Med, jasmín
CHUŤ: Maliny, červený rybíz, třtinový cukr

 

Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při objednávce nad 2000,- Kč
Doručení
Doručení do druhého pracovního dne

Pěstování kávovníků je v Bolívii soustředěno především ve venkovských oblastech Yungas a v provincii Caranavi, které se nachází severovýchodně od La Paz. Mezi další pěstitelské oblasti patří Santa Cruz, Beni, Cochabamba, Tarija a Pando. Bolívie má všechny předpoklady pro produkci vysoce kvalitních zrn díky nadmořské výšce, úrodné panenské půdě i dostatečným srážkám.

Nejčastěji je zde využíván tradiční způsob zpracování mokrým procesem, při němž je plod zbaven dužiny a následně sušen na afrických postelích. V poslední době někteří výrobci začínají pracovat na experimentálních fermentacích.

Jedním z farmářů, kteří v posledních letech sbírají vysoká hodnocení své produkce je pan Valeriano Callejas Ticona, který již několikrát vyhrál bolívijskou soutěž National Tournament Cuality Cup Presidential Coffee a vždy se umístil v první desítce v národní aukci pěstitelů kávy.

Tato jeho zrna byla zpracována promytou, anaerobní fermentací (90 hodin fermentace v prostředí bez přístupu kyslíku).

Hodnocení dle kritérií SCA – 87,25 bodů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: