Pěstování kávovníků je v Bolívii soustředěno především ve venkovských oblastech Yungas a v provincii Caranavi, které se nachází severovýchodně od La Paz. Mezi další pěstitelské oblasti patří Santa Cruz, Beni, Cochabamba, Tarija a Pando. Bolívie má všechny předpoklady pro produkci vysoce kvalitních zrn díky nadmořské výšce, úrodné panenské půdě i dostatečným srážkám.
Nejčastěji je zde využíván tradiční způsob zpracování mokrým procesem, při němž je plod zbaven dužiny a následně sušen na afrických postelích. V poslední době někteří výrobci začínají pracovat na experimentálních fermentacích.
Jedním z farmářů, kteří v posledních letech sbírají vysoká hodnocení své produkce je pan Valeriano Callejas Ticona, který již několikrát vyhrál bolívijskou soutěž National Tournament Cuality Cup Presidential Coffee a vždy se umístil v první desítce v národní aukci pěstitelů kávy.
Tato jeho zrna byla zpracována promytou, anaerobní fermentací (90 hodin fermentace v prostředí bez přístupu kyslíku).
Hodnocení dle kritérií SCA – 87,25 bodů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.